Love me do -häätapahtuma Kaapelitehtaalla Helsingissä 7.10.2017

Aiheet

Toisilleen luodut valittiin parhaaksi studiohääkuvaksi 2016

03.02.2016 15:00 / Aiheet / Hääjuhla
Avainsanat: hääkuvaus

Toisilleen luodut valittiin parhaaksi studiohääkuvaksi 2016

Vuoden parhaaksi Studiohäämuotokuvaksi Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailun raati nosti klassisen ja taidokkaan teoksen Toisilleen luodut, jonka on ikuistanut valokuvaaja Teemu Hujanen. Kiitosta kuvalle annettiin teknisen täydellisyyden lisäksi siitä, että puolisot ovat kuvassa läsnä tasa-arvoisesti kumpaakaan etusijalle asettamatta.

Studiohäämuotokuva on Vuoden Hääkuva 2016 -kilpailun perinteisin sarja. Studiokuvaus on nykyisin harvinaisempaa kuin esimerkiksi miljööhäämuotokuvaus, mutta vaatii hääkuvaajalta taitoa ja tarkkuutta esimerkiksi valotyöskentelyssä, hääparin ohjaamisessa ja sommittelussa. Parhaimmillaan studiohääkuva on klassinen teos, joka kestää aikaa.

VUODEN HÄÄKUVA 2016

Studiohäämuotokuva 2016


1. SIJA
TOISILLEEN LUODUT

KUVAAJA TEEMU HUJANEN
STUDIO TEEMU HUJANEN, KOKKOLA

Studiohäämuotokuva on valokuvausstudiossa hääparista, morsiamesta tai sulhasesta yksin tai hääseurueesta Suomessa otettu häämuotokuva. Kuvaaja voi käsitellä kuvaa kuvankäsittelytekniikalla ja yhdistellä kuvaan haluamiaan elementtejä esimerkiksi toisista kuvaamistaan kuvista.

Voittajan lisäksi raati nosti esille kaksi kunniamaininnalla palkittavaa kuvaa.


KUNNIAMAININTA
I SAID YES!

KUVAAJA IRINA KOLOMIJETS
VALOKUVAAMO LUOVA, TAMPERE


KUNNIAMAININTA
KATSE

KUVAAJA PILVI SORMUNEN
STUDIO STREET, SEINÄJOKI

Myös Häät.fi lukijat saivat äänestää oman suosikkinsa 10 raadin valitseman finalistin joukosta. Näet finalistit täällä. Yleisön suosikiksi valikoitui kuva After Hours.


YLEISÖN SUOSIKKI
AFTER HOURS

KUVAAJA JOHNNY PERKKA
KOUVOLA

Dokumentaarinen hääkuva -sarjan parhaat on julkaistu aiemmin täällä.

Kokonaiskilpailun voittaja, Vuoden Hääkuva 2016 julkistetaan la 6.2.2016 klo 14 Tampereen Häämessuilla Tampere-talossa. Kaikki palkitut kuvat löytyvät myös helmikuussa ilmestyvästä Häät-lehdestä 1/2016.

Yhteistyössä

Vuoden Hääkuva -kilpailun järjestävät Häät-lehti ja Häät.fi, Rajala Pro Shop ja Color-Kolmio sekä yhteistyökumppanina Suomen Ammattivalokuvaajat ry. Kilpailun tarkoituksena on edistää suomalaisen hääkuvauksen kehitystä ja tehdä alan taitavimpien ammattilaisten työtä tunnetuksi suomalaiselle yleisölle.

Vuoden Hääkuva 2016 logo

Vuoden Hääkuva 2016 järjestäjät

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.