Love me do -häätapahtuma Kaapelitehtaalla Helsingissä 7.10.2017

Aiheet

Pilvet karkaa niin minäkin

18.04.2012 11:00 / Aiheet / Blogit
Avainsanat: vihkiminen

Pilvet karkaa niin minäkin

Häästressiä voi lievittää lomailemalla, kaivaa nostalgia radion esille ja ottaa rennosti.

”Pilvet karkaa niin minäkin”. Sitä ei kyllä morsian eikä liioin sulhanen haluaisi hääpäivänä kuulla. Hääpäivänä voi kyllä mennä oikeasti pupu pöksyyn. Minulle tällaisia karkaustunteita ei ole tullut, ainakaan vielä. Kaikki on yhtä suurta huumaa ja on jännittävää suunnitella omaa suurta päivää, johon on muuten enää by the way ole kuin vaivaiset 12 viikkoa. Mihin se kaikki varaamani hieno aika on mennyt? Tässä käy kuitenkin niin perinteisesti, että viime hetkillä hoidetaan letti lentäen asioita, jotka olisi voinut hoitaa jo kuukausia sitten. Aion nyt kuitenkin ottaa itseäni ja kaasoani niskasta kiinni, ja pistämme asioita ojennukseen.

Meille tuli mutkia matkaan, mikä ei ollut yllätys. En ole tottunut siihen, että kaikki menee niin kuin Strömsössä tai edes niin kuin itse suunnittelin. Suunnitelmia voi onneksi aina muuttaa. Haluamamme pappi on varattu tuona maagisena päivänä niin, että joudumme siirtämään vihkimistä, jos haluamme siunauksen juuri hänen kauttaan. Asiaa on nyt puntaroitu edes takaisin, ja totesimme, että oikeanlaisen pappismiehen valinta on tärkeää. Luotan tässä asiassa mieheeni, jonka kotiseuduilla liikutaan, koska minun kotiseuduilta papin liikuttaminen olisi jo vaivalloista.

Näinpä päätimme tehdä taktisia peliliikkeitä ja vaihtaa perinteistä kaavaa jännittävällä tavalla. Itselleni ei ole edes tullut aiemmin mieleen, että tosiaan, asioita voi tehdä eri tavalla kuin niitä on totuttu tekemään. Eikä kenenkään tarvitse siitä loukkaantua. Häät saavat olla meidän näköiset, ja juhlissa mennään sen pillin mukaan kuka maksaa ruokalaskun, eli meidän. (Tosin vanhemmat saattavat siinä vähän auttaa, joten he saavat myös vähän pilliä soittaa.) Siirrämme vihkimisen iltapäivälle, joten juhlallisuudet alkavat juhlapaikassa kahvittelulla, josta väki sitten siirtyy kirkkoon kahvihampaat tyytyväisinä. Järjestely kuulostaa itse asiassa järkevältä, koska pitkänmatkan takaa tulleilla, on kuitenkin jo nälkä ja kahvia tekee mieli. Kahvin jälkeen kirkossa jaksaa istua ja siitä pääseekin sitten suoraan ruokapöytään, ja asiaan.


Häästressi yllättää

Välillä hääjärjestelyt myös ahdistavat. Rahan riittäminen ja talkoohengen kasaan saaminen jännittävät. Myös stressin sietokyky on koetuksella, itse kullakin. Täytyy vaan ottaa rauhallisesti ja tehdä paljon muistilappuja hoidettavista asioista. Olen kyllä superkiitollinen kaasolleni, jolla homma on oikeasti hallussa. Häneltä saa paljon vinkkejä mitä tulee huomioida ja mitä kannattaa tehdä ja mitä taas ei. En halua pitää kaasoa orjanani, en tarvitse päänhierojaa tai shoppailu kaveria. Tarvitsen järkevän ihmisen, joka huomaa uhkaavan kaaoksen ja auttaa asioiden järjestämisessä edeltä käsin.

Olen lukenut keskustelupalstoilta avautumisia karmeista kaasokokemuksista. Me morsiamet osaamme olla vaativia tarpeen tullen ja kuvitella helposti, että kaasolla voi teettää kaiken epämiellyttävän työn. Kaaso on kuitenkin vain pukeutumisapuna hääpäivänä. Eikä se ole mikään ”vain” rooli, mutta liian usein kaasoilla teetetään liikaa työtä. Ei kannata elättää itsellään liian pumpulisia unelmia, joiden toteuttamiseen eivät kenenkään rahkeet riitä. Kannattaa myös olla tyytyväinen siihen mitä saa. Yleensä kun kutsutaan ystävät apuun, saadaan sitä mistä itse tykätään. Sitten täytyy katsoa peiliin jos tuntuu, että niitä ystäviä ei löydy. Minulla on yleensä langat käsissä ja järjestän mielelläni omat asiani ja joskus myös toisten asiat. Aloin suunnitella omia polttareitani, ja kerroin kaasolle pari hyvää vinkkiä mitä haluaisin tehdä. Sain oitis napan vastauksen, että olepas hiljaa. Näitä polttareita minä en ilmeisesti suunnittele.

Vaatimustaso omaan juhlaan, polttareihin, hääyöhön ja häämatkaan pitäisi vastata todellisuutta, edes jossakin määrin. Naimisiin menon päätarkoitus on kuitenkin avioitua, ja sitoutua puolison kanssa. Juhliminen ystävien kanssa tulee hyvänä bonuksena sekä häämatka kirsikkana kakussa. Positiivinen asenne ja pienistä asioista iloitseminen ovat hyviä aineksia loistokokilla. Hääyö on joillekin tärkein, ja siihen satsataan iso osa budjetista. Kannattaa todellakin järjestää asiat itselleen, ja katsoa sen mukaan mihin rahaa ja aikaa riittää. Meille juhlat ovat tärkein hetki. Aika ystävien ja sukulaisten kanssa. Siksipä siirrämme romanttista yötä hotellissa kesälomaamme. Juhlapaikasta löytyy huone meille, jossa kelpaa kesäyönä nukkua. Saammepa juhlia aamuun asti ihmisten kanssa, joita näkee liian harvoin.

Häästressin saan helpolla pois. Antaa aivojen tuulettua ja tekee sitä mikä saa hymyn huulille. Lenkki metsässä, kasvohoito, elokuva, hyvä kirja tai mikä tahansa, mikä saa ajatukset pois arjesta ja huolesta. Minulle keino löytyy järven jäältä narujen päästä. Uusi kite-leijamme lentää kauniisti keväisessä tuulessa ja hoitaa parisuhdetta kummasti. Ainakin molemmat oppivat neuvomaan toisiaan ja huomaamaan miten helposti toisen saa ärsytettyä. Mutta sinne lentää kaikki huoli pilvien mukana.

Tässä otteita Minnan pääsiäislomasta ja stressinpoistosta.

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.