Love me do -häätapahtuma Kaapelitehtaalla Helsingissä 7.10.2017

Aiheet

Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä

02.01.2012 10:30 / Aiheet / Blogit
Avainsanat: hääkuvaus , kutsut ja koristelu , ihmissuhteet , hääopas

Mitä häissä ei ainakaan tulisi tehdä

Vuosien varrella on tullut järjesteltyä pienempiä juhlia itselle ja perheelle. Niistä on saanut mukavasti kokemusta ja osviittaa siihen, mitä häissä kannattaa ja mitä ei kannata tehdä.

 Kun järjestimme noin 50 hengelle ystäväni kanssa yhteiset valmistujaiset, päätimme yhteen ääneen ihanien juhlien jälkeen, että oli muuten viimeinen kerta kun noinkin isoissa juhlissa hoidetaan itse tarjoilut.

Ammattilaiset asialle

Me siis teimme ja laitoimme esille ruoat juhlissamme ja voin kertoa, että se oli huonoin idea koskaan. Kun keskittyy liikaa ruokiin, ei pysty nauttimaan tunnelmasta eikä juttelemaan vieraiden kanssa. Älä siis missään nimessä ryhdy itse testaamaan pitopalvelukokin ja tarjoilijan taitojasi. Äläkä missään nimessä pyydä lähimpiä sukulaisia tai perheenjäseniä tätä hoitamaan jos he eivät itse oikein vaatimalla vaadi saada tehdä tätä kunniaa.

Jätä suosiolla oma kamera ja/tai videokamera kotiin ja anna taltiointi ammattilaisten huoleksi. Hienoista kuvista kannattaa maksaa, ne pysyvät sinulla ikuisena muistona hääpäivästä. Vaikka läheinen ystäväsi tai sukulaisesi olisi ammattivalokuvaaja, kannattaa miettiä muutamaan otteeseen ennen kuin pyytää häntä hoitamaan kuvauksen häissänne. Tai ottamaan kameran mukaan ja napsimaan kuvan sieltä täältä.
 

Yksityiskohdista on mukava saada kuvia muistokseen. Ohjeistakaa valokuvaaja siis tarkasti, että hän tietää millaisia kuvia odotatte saavanne. kuva: Tanja Virtanen.

Yleisesti ottaen kutsutut vieraat haluavat nauttia tunnelmasta eikä kukaan ota kuvia ”siinä sivussa, tuosta noin vain”. Häihin tullaan joko vieraana tai sitten tekemään töitä palkalla.


Monet toki ottavat häissä kuvia omalla kamerallaan, mutta siitä kukaan ei ota stressiä. Ammattilaisen jälki on aina ammattilaista, joten vaikka tietäisitkin lähipiiristä hyvän harrastelijakuvaajan, se ei välttämättä tarkoita täydellistä, osaavaa jälkeä. Kuvat: Tanja Virtanen.
 

Onnistuneet juhlat ilman stressiä

Morsiusparin ei missään nimessä soisi siivoavan koristeita pois juhlatalolla heti seuraavana päivänä. Meillä on sovittu niin, että molempien vanhemmat ja toinen kaasoista ja varmaan myös bestman menevät paikkaa siivoamaan. Onneksi monissa paikoissa on niin, että tilasta pitää viedä vain omat tavarat pois. Juhlapaikan vuokraan usein kuuluu siivous.


Meidän juhlapaikaksi valikoitui Kullaan Harjula. Kuva on otettu parvelta. Paikan vuokraan sisältyy siivous, joten meidän tarvitsee vain hoitaa tuomamme tavarat sunnuntai-iltaan mennessä pois. kuva: Tanja Virtanen.


Antakaa siis kutsuttujen vieraiden nauttia juhlapäivästä ja hankkikaa ammattilaiset hoitamaan kaikki mahdolliset tehtävät. 

Kysykää myös, jos saisitte juhlapaikan käyttöönne jo torstaina (jos häänne ovat lauantaina). Näin saisitte rauhassa koristella ja laittaa paikat kuntoon jo torstaina. Perjantaina olisi aikaa tarkistella ja varmistella. Näin mikään ei jäisi viime tippaan ja illasta ennen hääaamua saisi nauttia rauhallisin mielin ja kömpiä ajoissa nukkumaan.

Turha stressi siis pois, sillä kaikkihan aina järjestyy, tavalla tai toisella!

Lumisadeprinsessa

Lue Lumisadeprinsessan edellinen blogikirjoitus hääseurueen kiitoslahjoista
Tanjan ihana Black Bling White -blogi

Jaa tämä artikkeli

Copyright © 2017 Editus Oy. Kaikki oikeudet muutoksiin pidetään.